ukenru
politolog-putin-shukaye-peremogi-na-9-travnya-ale-ukrayina-graye-na-viperedzhennya

Політолог: путін шукає перемоги на 9 травня, але Україна грає на випередження

 • 469483 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Україні відомо про плани вищого воєнного керівництва на 9 травня оголосити про певні “перемоги”, і вона робить все, що кремлю не дісталась така честь. Таку думку УНН висловив політолог, директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк.

Так, УНН поцікавився зокрема нещодавніми повідомленнями Міністерства оборони про те, що на 9 травня росія може зокрема заявити про "приєднання" до себе Донбасу.

Цитата

“На рахунок можливого приєднання, зрозуміло, що путін шукає можливості для того, щоб продемонструвати хоч якусь перемогу – тому що жодного райцентру і жодного села він в Україні толком захопити і не зміг – жоден український мер чи голова ОТГ не взяв російський прапор у руки. Тому зараз йдуть відпрацювання і по напрямку Бесарабії, і по напрямку Придністров’я, і по напрямку Півдня України, і Донецької та Луганської областей. Але, зрозуміло, що Україна знає цей сценарій і грає на випередження, робить все можливе, щоб нічого з цього не відбулось”, - каже співрозмовник УНН.

“І постачання з Заходу говорить про те, що Україна повністю озброєна і буде робити все можливе для того, щоб 9 травня путін не мав приводів для свята, а навпаки – мав тільки приводи для горя”, - зазначає Давидюк.

Деталі

Так, з його слів, такі приводи як, наприклад, затоплений крейсер “Москва” чи убиті російські генерали, які виїжджають на розвідку на територію України і потім не повертаються.

УНН поцікавився також ймовірністю сценаріїв, оголошених західними ЗМІ про те, що 9 травня росія офіційно оголосить війну Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: CNN: 9 травня путін може офіційно оголосити Україні війну

“Запустивши процес “спецоперації” і увійшовши війною в Україну, путін програв і війну, і спецоперацію”, - відповідає експерт.

Він впевнений, що якщо російський диктатор оголосить війну – це буде зроблено виключно для того, щоб провести мобілізацію населення.

“Але для цієї мобілізації він може втратити політичне обличчя. Тому що кожен, кого покличуть у цю армію, – а це буде порядка мільйона людей – він собі задасть питання: а за що я йду воювати? Чому я повинен йти воювати? Є ж професійні військові, які 30 років отримували за це гроші. Ну і, чи повернусь я назад? Відповідь коротка, російською складається з трьох букв – “нєт”, - зазначив співрозмовник.

Він нагадав про Афганістан, куди відправляли радянських солдатів і звідки вони не поверталися, а також зауважив, що після цього в СРСР почались і внутрішні процеси сепарації, що призвели пізніше до розвалу Радянського Союзу.

“Аналогічна історія може бути у путіна з Україною, коли, вступивши в війну сюди, завівши велику кількість населення, він продемонстрував свою недолугість і нездатність воювати професійною армією”, - додав він.

Додамо

За даними Збройних сил України, на сьогодні немає підтверджень, що на території росії проводиться мобілізація, але почати можуть у будь-який момент.

Українські Національні Новини

Політика