ukenru
politolog-pro-dogovirni-matchi-ffu-dlya-guchnikh-zvinuvachen-potribno-bilshe-faktiv

Політолог про договірні матчі ФФУ: для гучних звинувачень потрібно більше фактів

 • 11813 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Гучна історія з викриттям учасників і організаторів договірних матчів в Україні, насправді, - далеко не новина. Практика подібного заробітку на футболі є там, де великі гроші і чиновники, більш того, триває вона в ФФУ вже далеко не перший рік. Однак, перш ніж називати конкретні прізвища винних, правоохоронцям варто довести розпочате кримінальне провадження до логічного завершення. Про це в коментарі УНН розповів політолог Кирило Сазонов.

За його словами, слідство правоохоронців у справі про договірні матчі тривало два роки, а відповідно, сама практика таких "турнірів" куди більш тривала.

Відзначимо, що Федерацію футболу України нардеп від БПП Андрій Павелко очолює вже три роки (з березня 2015 року).

"А система прогнила за багато років, і прогнила всюди - футбол, медицина і т.д.", - сказав політолог.

Також Сазонов зазначив, що такі викриття вітчизняних футбольних клубів, на його думку, дещо дискредитують саму ФФУ, однак, називати "злодіїв все одно потрібно".

"Насправді, договірні матчі - це проблема в усьому світі. Корупція завжди виникає там, де є чиновники і великі гроші. У професійному футболі гроші дуже великі.

Радує, що провідні команди України не фігурують у списках правоохоронців, еліта утримується від подібних "фокусів", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Павелка заявили в ГПУ: вимагають відкрити кримінальне провадження

При цьому Сазонов застеріг правоохоронців від передчасних звинувачень тих чи інших арбітрів або гравців.

"Я б поки не став говорити про якісь звинувачення, тому що нікому не вручено підозру, тим більше немає вироку суду. Я б трошки почекав з висновками і не називав би поки ніяких конкретних винних. Для цього потрібно трошки більше конкретики", - додав він.

Нагадаємо, вчора в Нацполіції презентували проміжні результати слідства у справі про проведення договірних матчів між футбольними клубами ФФУ. За їхньою інформацією, заплямовані в таких нечесних турнірах близько 35 вітчизняних футбольних клубів.

Також нагадаємо, у САП Генеральної прокуратури України заявили про готовність розслідувати скандальні закупівлі штучного покриття для футбольних полів, більшу частину яких виграли "комерційні дочки" ФФУ.

Українські Національні Новини

Політика