politico-ssha-vvazhayut-maloymovirnim-zastosuvannya-rf-taktichnoyi-yadernoyi-zbroyi-v-ukrayini

Politico: США вважають малоймовірним застосування рф тактичної ядерної зброї в Україні

 • 1664838 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. У США вважають, застосування росією тактичної ядерної зброї в Україні є малоймовірним, заявляють джерела Politico, передає УНН.

Деталі

Згідно з джерелами Politico, таку позицію озвучив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван у розмові по відеозв'язку з групою експертів.

"Салліван сказав, що насправді немає побоювань, що російський диктатор путін застосує стратегічні ядерні озброєння проти України чи західних союзників", - зазначають журналісти.

При цьому, видання пише, що, за словами радника американського президента, "існують внутрішні побоювання, що путін може віддати наказ про застосування тактичної ядерної зброї на українському полі бою, хоча наразі немає чітких ознак того, що це відбудеться найближчим часом".

Нагадаємо

Колишній командувач Міжнародними силами сприяння безпеці в Афганістані, американський генерал Стенлі МакКрістал під час виступу на Kyiv Jewish Forum – 2023 зазначив, що не можна ігнорувати ймовірність застосування росією тактичної ядерної зброї. Він не взявся говорити про відсоток такої ймовірності, але зазначив, що зараз складно стверджувати, що цього точно не станеться.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Бій Усик - Ф'юрі: промоутер назвав дату та місце

     • 3956544 переглядiв

    “Мирний” план Китаю вигідний тільки для росії - Байден

     • 1521405 переглядiв

    У Стамбулі провели мітинг та молебень на підтримку України

     • 1307149 переглядiв

    Канада ввела нові санкції проти рф

     • 1502570 переглядiв