ukenru
pogana-pogoda-lishe-manipulyatsiya-v-rnbo-nazvali-prichini-skasuvannya-povitryanoyi-chastini-paradu-v-rosiyi

"Погана погода" – лише маніпуляція: в РНБО назвали причини скасування авіапараду в росії

 • 610146 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Центр протидії дезінформації при РНБО назвав маніпуляцією скасування авіапараду у великих містах рф нібито через погану погоду. За версією російських опозиціонерів, польоти не відбулися через побоювання, що літаки могли збити українські ПЗРК. Про це повідомляє УНН із посиланням на Telegram ЦПД при РНБО.

Деталі

Як зазначили, росія скасувала повітряну частину параду 9 травня у москві, єкатеринбурзі, новосибірську, самарі, ростові-на-дону та інших великих містах

За офіційною версією кремля, повітряну частину параду скасовано через погані погодні умови.

"Цікаво, що 2020 року російські медіа писали, що рф витратила понад 540 млн рублів на "розгін хмар" для безпеки польотів військової авіації. Минулого року ця сума склала 417 млн рублів", — повідомили в РНБО.

За версією російських опозиціонерів, насправді польоти скасували, оскільки російські літаки у деяких містах можуть зустріти на шляху українські переносні зенітно-ракетні комплекси.

"Тому історія про "погану погоду" — лише маніпуляція, оскільки для росії витратити 500 млн рублів на сакральну дату путіна — не проблема. Особливо, зважаючи на те, що, за різними оцінками, щодня рф на "спецоперацію" з Україною витрачає від 500 млн доларів до 20 млрд доларів", — додали в ЦПД при РНБО.

Нагадаємо

Під час виступу на параді до 9 травня російський диктатор володимир путін не наважився офіційно оголосити війну в Україні та загальну мобілізацію в рф. Натомість вторгнення в Україну він назвав "випереджувальною відсіччю".

Українські Національні Новини

Суспільство