podruzhzhia-namahalosia-vyvezty-z-ukrainy-sotni-yuvelirnykh-vyrobiv-staly-vidomi-detali-istorii

Подружжя намагалося вивезти з України сотні ювелірних виробів: стали відомі деталі історії

 • 32548 переглядiв

Закарпатські митники упередили незаконне вивезення з України брендових ювелірних цінностей вартістю понад 15 млн грн. Деталі спроби вивезення коштовностей повідомила Державна митна служба, пише УНН.

УНН писав, що подружжя намагалося вивезти з України сотні пакетів з ювелірними виробами. У ДМС розповіли деталі історії з коштовною контрабандою.

Деталі

26 листопада на митний пост "Вилок", що на кордоні з Угорщиною, автомобілем заїхали двоє громадян України, 70-річний чоловік та його 63-річна дружина, родом з Донеччини. Останні два роки подружжя проживає у США. Для виїзду з України і проходження митних формальностей обрали смугу "зелений коридор", тим самим заявивши, що не переміщують через митний кордон України товарів, які підлягають обов’язковому письмовому декларуванню. "Однак під час огляду особистих речей інспектори митниці знайшли золоту прикрасу - нову, запечатану у пакетику. Тож громадянам було запропоновано пред’явити усі особисті речі та транспортний засіб для поглибленого огляду. У службовому приміщенні митниці, чоловік та дружина добровільно виклали інші ювелірні прикраси, які ховали під верхнім одягом. Без декларування вони намагалися перемістити через митний кордон України понад 70 одиниць ювелірних виробів італійського бренду "Principessa". Їх орієнтовна вартість складає близько 15 мільйонів гривень. Точну суму встановить спеціаліст-експерт", - йдеться у повідомленні ДМС.

Наразі на обох порушників митних правил закарпатські митники складають протоколи про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Санкція статті предбачає накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості товарів з їх конфіскацією.

Лілія Подоляк

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    На війні загинув віце-президент Федерації шахів України

     • 41367 переглядiв