ukenru
podolyak-rf-kazhe-scho-pochala-viynu-schob-ne-dozvoliti-vstup-ukrayini-do-nato-nevdovzi-vona-otrimaye-alyans-za-piv-godini-yizdi-vid-peterburga

Подоляк: рф каже, що почала війну, щоб не дозволити вступ України до НАТО. Невдовзі вона отримає Альянс за пів години їзди від Петербурга

 • 156940 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Радник глави Офісу Президента України Михайло Подоляк продемонстрував абсурдність і нелогічність заяв російської федерації, пише УНН с посиланням на Telegram-канал чиновника.

Цитата

"росія завжди вирізнялася абсурдністю та нелогічністю своїх заяв. Так, ця дивна країна продовжує заявляти, що почала масштабну варварську війну проти України, щоб не дозволити нам вступити в НАТО. "Захистити свої кордони". Лицемірнішої причини для масового вбивства українців годі шукати. Що ж, після вступу до Альянсу Швеції та Фінляндії, що може відбутися вже в наступні півроку, Кремль отримає НАТО за пів години їзди від Санкт-Петербурга. І це обов’язкові наслідки, якщо країна не вміє аналізувати ризики", - написав Подоляк.

Деталі

Так, радник глави ОП нагадав, що на сьогодні понад 20 тисяч російських солдатів уже загинуло у війні росії проти України, а зруйнована економіка рф тримається лише на продажу сировини.

"Повна політична ізоляція. Вкрай токсична репутація. "Бучанські м’ясники" – це вже вписано в підручники історії. Але "спецоперація" все одно "йде за планом". Що ж це був за план та хто у здоровому глузді його санкціонував? Багатоходівочка?" - цікавиться чиновник.

Нагадаємо

У середу, 13 квітня, прем’єр-міністри Швеції та Фінляндії Магдалена Андерсон та Санна Марін зустрілися, щоб обговорити можливість вступу країн до НАТО.

Марін планує, що Фінляндія ухвалить рішення щодо вступу в Альянс за тижні, а не місяці.

Її колега хоче, щоб Швеція стала членом НАТО вже у червні 2022-го.

Сьогодні заступник голови ради безпеки росії Дмитро Медведєв заявив, що, якщо Швеція та Фінляндія приєднаються до НАТО, то росії доведеться посилити свою оборону в регіоні, зокрема шляхом розгортання ядерної зброї.

Українські Національні Новини

Політика