podolyak-pro-ataku-viyskovoyi-bazi-u-novorosiysku-u-chornomu-mori-droni-zminyuyut-pravila-gri

Подоляк про атаку військової бази у новоросійську: "у Чорному морі дрони змінюють правила гри "

 • 289869 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк зазначив, що ситуація з використанням українських дронів в акваторії Чорного моря свідчить, про "зміну правил гри" і кінець московському шантажу. Про це він написав у Twitter, повідомляє УНН.

Цитата

"Що відбувається в Чорному морі? Дрони змінюють правила гри, повертають акваторії повноцінну зовнішню юрисдикцію, остаточно знищують цінність російського флоту. По суті, повертають усіх до міжнародного морського права…

Тому присутності російського флоту в Чорному морі буде покладено край, а з ним – і традиційному московському шантажу. Україна забезпечить свободу й безпеку в Чорному морі для світової торгівлі", - написав Подоляк.

Доповнення

Сьогодні вночі збройні сили України двома морськими безекіпажними катерами у новоросійську було поцілили у так званий "нафтовий маяк" - спеціальний виносний пристрій для прийому нафти, який розташований за кілька кілометрів від берега. У новоросійську розташована друга після Севастополя морська військова база росіян, куди вони ховають свої кораблі від українських дронів в Криму.

Як повідомило УНН джерело в СБУ, у результаті спільної операції СБУ та ВМС надводний дрон насичений 450 кілограмами тротилу атакував російський корабель у новоросійську, де знаходиться близько 100 осіб екіпажу ВДК "оленегорский горняк".

Що відбувається в Чорному морі? Дрони змінюють правила гри, повертають акваторії повноцінну зовнішню юрисдикцію, остаточно знищують цінність російського флоту. По суті, повертають усіх до міжнародного морського права…

Тому присутності російського флоту в Чорному морі буде…

— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) August 4, 2023

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    В МОЗ показали наслідки обстрілу медзакладу в Херсоні

     • 332082 переглядiв