ukenru
podatkivtsi-rozpovili-yak-v-ukrayini-frantsuzke-vino-rozlivali-na-eksport

Податківці розповіли, як в Україні "французьке вино" розливали на експорт

 • 10285 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Правоохоронці Херсонщини викрили групу осіб, яка організувала незаконне виробництво, збут та експорт вина, фальсифікованого під відомі французькі та іспанські торгові марки. Про це повідомляє ГУ ДФС у Херсонській області, передає УНН.

"У рамках розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 204 КК України було встановлено групу осіб, які організували незаконне масове виробництво, збут, а також експорт до країн ЄС та США фальсифікованих алкогольних напоїв, на одному із виробничих підприємств області", - розповіли податківці.

За даними ДФС, фігуранти справи не мали жодних дозвільних документів на право виготовлення, зберігання, транспортування та збуту підакцизних товарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алкогольний контрафакт з України загрожує ЄС 

Згодом, на підставі ухвал суду, правоохоронці провели обшуки на виробничих потужностях суб’єкта господарювання та контейнері з готовою продукцією, призначеному для експорту до США, який знаходився на території митного посту "Херсон-Центральний".

"За їх результатами з незаконного обігу вилучено та передано на відповідальне зберігання 6420 пляшок фальсифікованого французького та іспанського вина вартістю понад 3,3 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, напередодні Європейська комісія заявила про старт масштабної кампанії щодо боротьби з контрафактним алкоголем в країнах-партнерах ЄС. Європейці побоюються, що нелегальний алкоголь з України заполонить європейські країни.

За даними ЄК, український ринок нелегальної алкогольної продукції визнаний найбільшим у Європі: він сягає 60% і виводить з бюджету близько 360 млн євро. 

За словами очільниці ради директорів компанії-виробника алкогольної продукції Beverage Trading Company Ольги Івушкіної, якщо з Києва не буде своєчасної та гідної реакції на заяви ЄК, то надалі наші компанії – легальні виробники алкоголю - можуть зіткнутися з великими труднощами при експорті продукції.

“Мені не хочеться навіть думати про можливе закриття європейських ринків для українського алкоголю... Але щоб цього не допустити - необхідно діяти", - сказала вона. 

Українські Національні Новини

Економіка