ukenru
podarunok-do-inavguratsiyi-baydena-kitay-vviv-sanktsiyi-proti-predstavnikiv-administratsiyi-trampa

Подарунок до інавгурації Байдена: Китай ввів санкції проти представників адміністрації Трампа

 • 14237 переглядiв

КИЇВ. 20 січня. УНН. Міністерство закордонних справ Китаю ввело санкції проти 28 представників адміністрації 45-го президента США Дональда Трампа. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт відомства.

“Протягом останніх кількох років деякі антикитайські політики в США, виходячи зі своїх егоїстичних політичних інтересів, упередженості та ненависті до Китаю та не виявляючи поваги до інтересів китайського та американського народу, запланували, пропагували та здійснили серію шалених кроків, які серйозно втручалися у внутрішні справи Китаю, підривали його інтереси, ображали китайський народ та серйозно порушували китайсько-американські відносини. Китайський уряд твердо вирішив захищати національний суверенітет, інтереси безпеки та розвитку Китаю. Китай вирішив накласти санкції на 28 осіб, які серйозно порушили суверенітет Китаю і які головним чином відповідають за такі кроки США з питань, пов'язаних з Китаєм”, - йдеться у заяві.

Вказано, що під санкції потрапили:
- Майк Помпео;
- Пітер Наварро;
- Роберт О'Брайен;
- Девід Стілвелл;
- Метью Поттінгер;
- Алекс Азар II;
- Кіт Крах;
- Келлі Крафт;
- Джон Болтон;
- Стівен Беннон.

“Цим особам та членам їхніх найближчих сімей заборонено в'їжджати на материк, у Гонконг та Макао. Їм, та пов'язаним з ними компаніям та установам, також заборонено вести бізнес з Китаєм”, - вказано у заяві.

Нагадаємо, сьогодні обраний президент США Джо Байден на церемонії інавгурації склав присягу, офіційно вступивши на посаду глави держави.

Дональд та Меланія Трамп покинули Білий дім та Вашингтон.

У свій останній робочий день держсекретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео заявив, що репресії проти уйгурів у Китаї є "геноцидом".

Українські Національні Новини

Новини Світу