ukenru
po-evakuatsiynomu-koridoru-z-mariupolya-vse-zh-viyikhali-lyudi-ova

По "евакуаційному коридору" з Маріуполя все ж виїхали люди - ОВА

 • 136983 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Евакуюватись з Маріуполя по запропонованим окупантами "коридорам" все ж змогла певна кількість людей. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко в ефірі всеукраїнського телемарафону, пише УНН.

Цитата

"Сьогодні було оголошено так званий "евакуаційний коридор" окупантами, російською стороню. В цьому евакуаційному коридорі була заявлена одна кількість автобусів, що вони людей односторонньо… є точки завантаження у ці автобуси, і далі рух по їх визначенному маршруту в бік міста Запоріжжя, і там вони передавали вже на територію, яку контролює українська влада. Із заявленої кількості автобусів – їх було набагато менше, в тих точках збору люди звичайно зібрались, але мало хто потрапив до вказаних автобусів", - зазначив Кириленко.

"Зараз частина з цих автобусів йде по визначеному російською федерацією маршруту руху", - повідомив він.

Деталі

Зі слів очільника ОВА, як тільки евакуйовані вийдуть на зв'язок, адміністрація відразу ж додатково повідомить, хто з жителів Маріуполя дістався підконтрольної українській владі території і як в подальшому буде відбуватись евакуація, а також "чи буде можливість по вказаному алгоритму працювати наступні дні".

Раніше сьогодні віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що гуманітарний коридор з Маріуполя сьогодні не спрацював так, як планувалося.

Українські Національні Новини

Суспільство