ukenru
plr-testi-dlya-viyavlennya-shtamu-delta-pribudut-v-ukrayinu-na-tsomu-tizhni-lyashko

ПЛР-тести для виявлення штаму “Дельта” прибудуть в Україну на цьому тижні - Ляшко

 • 17069 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко анонсував прибуття до України ПЛР-тестів для виявлення штаму коронавірусу “Дельта”. Про це він сказав в інтерв’ю експерту ЮНІСЕФ, передає УНН.

Деталі

За словами Ляшка, вже сього тижня ВООЗ поставить в Україну ПЛР-тести, які виявлятимуть “дельта”-штам коронавірусу. Тести дозволять відібрати біоматеріал і у разі позитивного результату тесту “поставити його на іншу плашку і досліджувати”.

Цитата

“Так ми зможемо подивитися, чи не циркулює у нас штам “Дельта”, — додав Ляшко.

Нагадаємо

Через погіршення ситуації за розповсюдженням штаму коронавірусу “Дельта” в Україні, Міністерство охорони здоров’я пропонує запровадити двотижневу самоізоляцію для всіх невакцинованих осіб, які перетинають кордон України. 

Як заявив начальник ГУ Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан, в Україні варто очікувати погіршення ситуації зі штамом "Дельта” цієї осені.

Як заявив секретар РНБО Олексій Данілов, найближчим часом в Україні можуть посилити карантин через погіршення ситуації з коронавірусом.

Доповнення

Повний курс вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні з кінця лютого отримало вже 1,4 мільйона людей. При цьому загалом зробили вже понад 4 мільйони щеплень, за останню добу з яких - понад 37 тисяч, більшість з них - першою дозою. За даними МОЗ, вакциною CoronaVac в Україні щеплено усього 837 408 з 2 667 521 осіб, які отримали одну дозу вакцини.

Так, до ЄС пускають по COVID-сертифікатах про щеплення найчастіше визнаними у ЄС вакцинами, серед яких наразі немає CoronaVac. Деякі країни ЄС визнають і визнані ВООЗ вакцини, куди входить CoronaVac.

Українські Національні Новини

Суспільство