ukenru
pkhenyan-poobitsyav-likviduvati-yaderniy-poligon-do-kintsya-travnya

Пхеньян пообіцяв ліквідувати ядерний полігон до кінця травня

 • 9119 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Влада Північної Кореї оголосила про те, що ліквідація полігону, де проводилися ядерні випробування, відбудеться в період з 23 по 25 травня цього року. Про це УНН повідомляє з посиланням на Голос Америки.

Точна дата буде залежати від погодних умов.

Північнокорейські інформаційні агентства уточнили, що в процесі ліквідації за допомогою вибухів будуть завалені всі тунелі, заблоковані входи в них і знищені спостережні пункти, КПП і дослідницькі лабораторії.

"Інститут ядерних озброєнь та інші орагнізації зроблять необхідні технічні заходи щодо ліквідації північного ядерного полігону КНДР для того, щоб продемонструвати прозорість (виконання обіцянок) про припинення ядерних випробувань", - йдеться в заяві Пхеньяну.

Кілька днів тому президент Трамп оголосив, що його зустріч з главою Північної Кореї пройде в Сінгапурі 12 червня. У минулу п'ятницю держсекретар США Майк Помпео повідомив, що Сполучені Штати готові надати КНДР економічну допомогу, якщо Пхеньян виконає свої обіцянки про денуклеаризацію.

Державні ЗМІ Північної Кореї повідомили, що на церемонію завершення роботи і ліквідації ядерного полігону будуть запрошені іноземні політики, експерти, а також журналісти з США і Південної Кореї.

Українські Національні Новини

Новини Світу