ukenru
pivnichniy-potik-2-goduye-monstra-poroshenko

"Північний потік-2" годує монстра - Порошенко

 • 12613 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Президент України Петро Порошенко у своїй статті "Північний потік-2" годує монстра", опублікованій в п'ятницю, 18 травня, в німецькій газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung, заявив, що Європа перебуває на порозі "трагічної історичної помилки", передає УНН з посиланням на DW.

На думку Президента, втілення в життя проекту газогону є спроба "умиротворення агресора", яке не продемонструє йому сили Європи, а натомість "розв'яже Москві руки для вчинення ще жорсткішого наступу" на європейські цінності.

За словами Порошенка, Росія зрозуміє будівництво "Північного потоку-2" як запрошення повернутися до попереднього стану речей.

У статті Порошенко неодноразово висловив сумнів у тому, що Європа потребує додаткового газопроводу.

Проект "Північний потік-2" він назвав "суто геополітичним проектом Кремля, який не має нічого спільного з економікою чи з приватними бізнесовими інтересами, а має на меті підірвати єдність Європи і зрештою її знищити".

"Інвестиція в "Північний потік-2" - це інвестиція у знищення Європи", - підкреслив він у статті.

Нагадаємо, сьогодні канцлер Німеччини Ангела Меркель зустрінеться з Володимиром Путіним у Сочі, де планує обговорити угоду з Іраном, Сирію і ситуацію в Україні. Однією з провідних тем переговорів стане будівництво газогону ”Північний потік 2“ російської компанії "Газпром".

Українські Національні Новини

Політика