pivnichna-koreia-zaiavyla-pro-uspishnyi-zapusk-viiskovoho-suputnyka

Північна Корея заявила про успішний запуск військового супутника

 • 21186 переглядiв

Північна Корея заявляє, що успішно вивела на орбіту перший супутник-розвідник. Державне інформаційне агентство країни KCNA повідомило, що запуском керував північнокорейський лідер Кім Чен Ин. У відповідь Південна Корея призупинила дію частини військової угоди, яку вона підписала з Пхеньяном у 2018 році. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що КНДР знехтувала попередженнями Сполучених Штатів і їхніх союзників і запустила супутник-розвідник, назвавши запуск успішним.

Раніше про запуск повідомила Південна Корея. Уряд Японії також повідомив, що Північна Корея запустила щось, схоже на балістичну ракету, закликавши жителів префектури Окінава негайно сховатися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Пентагону заявив про занепокоєння через зростання військової співпраці між рф та КНДР

Приблизно через 30 хвилин Японія скасувала наказ про евакуацію, заявивши, що ракета, ймовірно, пролетіла над Японією та впала в Тихий океан приблизно о 22:55 за місцевим часом.

Офіційні особи Південної Кореї та Японії, які першими повідомили про запуск, не змогли відразу перевірити, чи супутник знаходиться на орбіті. Речниця Пентагону Сабріна Сінгх сказала, що американські військові все ще оцінюють, чи був запуск успішним.

Контекст

За кілька днів до запуску Північна Корея повідомила Японію, що планує запустити ракету-носій супутника в напрямку Жовтого і Східнокитайського морів. США засудили запуск.

Це третя спроба Північної Кореї запустити розвідувальний супутник цього року. Попередні спроби, у травні та серпні, закінчилися невдачею через проблеми з ракетою.

Лілія Подоляк

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Росія краде українське зерно через ТОТ Запоріжжя - ЦНС

     • 21396 переглядiв