pivdenna-koreia-zapustyla-pershyi-rozviduvalnyi-suputnyk-za-dopomohoiu-spacex

Південна Корея запустила перший розвідувальний супутник за допомогою SpaceX

 • 32112 переглядiв

Південна Корея успішно запустила свій перший розвідувальний супутник за допомогою ракети Falcon 9 компанії SpaceX з метою спостереження за Північною Кореєю. Супутник здатний виявляти з орбіти об'єкти розміром до 30 сантиметрів.

Південна Корея запустила свій перший розвідувальний супутник, який був виведений на орбіту за допомогою ракети-носія Falcon 9 компанії Ілона Маска Space X, повідомляє УНН.

Запуск південнокорейського супутника відбувся на базі Космічних сил США Ванденберг у Каліфорнії.

Південнокорейське інформаційне агентство The Yohnap повідомило, що незабаром після запуску супутник був виведений на орбіту й успішно встановив зв'язок із наземним управлінням.

За інформацією The Yohnap, супутник, встановлений на орбіті на відстані від 400 до 600 кілометрів від Землі, здатний виявляти об'єкти розміром всього в 30 сантиметрів.

Таким чином, Південна Корея отримала перший розвідувальний супутник для спостереження за Північною Кореєю, що володіє ядерною зброєю.

Сеул планує запустити ще чотири розвідувальних супутника до кінця 2025 року.

Запуск південнокорейського супутника-шпигуна відбувся менш ніж через два тижні після того, як Пхеньян вивів на орбіту власний розвідувальний супутник.

Північна Корея заявила, що її супутник уже передав фотографії великих американських і південнокорейських військових об'єктів, а також знімки столиці Італії - Риму. Однак Пхеньян не опублікував жодної з цих фотографій.

Сеул стверджує, що Північна Корея отримувала технічну допомогу від Москви в обмін на постачання зброї для використання в російській війні з Україною.

Лілія Подоляк

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі