ukenru
pitannya-zakhistu-uvyaznenikh-ukrayintsiv-pidnimut-v-zhenevi-poroshenko

Питання захисту прав ув’язнених у РФ українців піднімуть в Женеві – Порошенко

 • 9204 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Президент України Петро Порошенко домовився з принцесою Софією, яка очолює Червоний Хрест Ліхтенштейна, про те, що вона підніме у Женеві питання про активізацію діяльності Червоного Хреста по захисту прав ув’язнених українців в РФ та на тимчасово окупованих територіях. Про це голова держави написав на своїй сторінці в мережі Facebook, передає УНН.

“Міжнародний Комітет Червоного Хреста відіграє важливу роль у координації питання звільнення українських політв’язнів та заручників. З Принцесою Софією, яка очолює Червоний Хрест Ліхтенштейна, домовились про те, що вона підніме у Женеві питання про активізацію діяльності Червоного Хреста по захисту прав ув’язнених українців в РФ та на тимчасово окупованих територіях. Також представники Міжнародного комітету Червоного Хреста повинні отримати можливість відвідувати наших заручників і забезпечувати гуманітарну допомогу”, — йдеться в повідомлені Президента.

Як повідомляв УНН, представників Міжнародного комітету Червоного Хреста жодного разу не допустили до тюрем на окупованих територіях Донбасу, їх не пускають і до утримуваних в окупованому Криму і Росії.

Українські Національні Новини

Політика