pislya-zakinchennya-viyni-mi-mayemo-garantuvati-scho-ukrayina-zmozhe-sebe-zakhistiti-stoltenberg

Після закінчення війни ми маємо гарантувати, що Україна зможе себе захистити: Столтенберг

 • 607411 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Після закінчення російсько-української війни, країни-союзники НАТО повинні гарантувати, що Україна зможе себе захистити у майбутньому. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час брифінгу, передає УНН.

Цитата

"Перше, що нам потрібно зробити - це виграти цю війну. І саме це головна мета всього, що ми робимо... Другий головний акцент має бути на тому, що коли ця війна так чи інакше закінчиться, ми повинні забезпечити, щоб Україна була здатна захистити себе", - наголосив Генсек.

Деталі

За його словами, у 2014 році, коли росія незаконно окупувала півострів Крим, Україна "була неспроможна протистояти" другій атаці - окупації сходу країни. Він зауважив, що війна триває "вже багато років до повномасштабного вторгнення",

"Зараз необхідно, щоб ми посилили Україну підтримкою, навчанням, довгостроковою трансформацією, переходом озброєння українських ЗС від доктрин та типів озброєння часів Радянського Союзу до сучасних стандартів НАТО, щоб Україна могла протистояти подальшій агресії. Це, мабуть, один з найважливіших факторів для того, щоб убезпечити майбутнє України. Щоб вони мали сильні збройні сили після того, як після війни будуть досягнуті свого роду мирні домовленості, щоб запобігти третій великій атаці на Україну", - наголосив він.

Крім цього, Генсек зауважив, що після перемоги України можуть бути укладені "свого роду домовленості, в яких також візьмуть участь союзники НАТО". Він відзначив, що не спекулюватиме, як саме вони будуть сформовані, втім, країни Альянсу готові надати "будь-які абсолютно можливі гарантії Україні", що може бути "частиною спільного рішення для України, щоб убезпечити від подальших атак росії".

Нагадаємо

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що російський диктатор починає нові наступальні дії, посилаючи "тисячі й тисячі" військових, щоб чинити тиск на українців.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На пляжі в Батумі вибухнула морська міна - ЗМІ

     • 715097 переглядiв

    Під Бахмутом загинули двоє поліцейських

     • 3085614 переглядiв

    Битва за Бахмут триває: росіяни постійно змінюють тактику

     • 661647 переглядiв

    Австрія не навчатиме українців роботі на танках Leopard 2

     • 626123 переглядiв