ukenru
pislya-poveney-krimu-zagrozhuyut-novi-infektsiyni-khvorobi-ukrayina-vimagaye-pustiti-na-pivostriv-misiyi-oon-ta-obsye

Після повеней Криму загрожують нові інфекційні хвороби. Україна вимагає пустити на півострів місії ООН та ОБСЄ

 • 14474 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Після нищівних повеней населенню тимчасово окупованого Криму загрожує поширення нових інфекційних хвороб. Україна вимагає, аби РФ забезпечила безперешкодний та повний доступ до тимчасово окупованого Криму для міжнародних моніторингових місій, зокрема Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні та Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Про це Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова написала у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

Деталі 

Денісова висловила співчуття постраждалим внаслідок повеней на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

"Бездіяльність окупаційної влади РФ щодо забезпечення належного функціонування інфраструктури на півострові призвела до катастрофічних наслідків з людськими жертвами", - наголосила вона.

Додамо

Також Денисова закликала міжнародних партнерів “посилити взаємодію аби змусити країну-окупанта РФ виконувати зобов’язання згідно з міжнародним гуманітарним правом”.

Вона наголосила, що на тлі складної санітарно-епідеміологічної ситуації через COVID-19, населенню тимчасово окупованого Криму загрожує поширення нових інфекційних хвороб.

А згідно з міжнародним гуманітарним правом Росія відповідає за дотримання та захист прав людини на окупованих нею територіях. Також омбудсмен закликала пустити на півострів місії ООН та ОБСЄ.

Цитата

“РФ повинна невідкладно виконати вимоги резолюції Генеральної асамблеї ООН №75/192 та забезпечити безперешкодний та повний доступ до тимчасово окупованого Криму для міжнародних моніторингових місій, зокрема Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні та Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ”, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо

Циклон над окупованим Кримом став причиною сильних дощів і посилення північно-західного вітру. Оголошено режим НС регіонального масштабу.

В результаті підтоплень, що утворилися в окупованій РФ Ялті через проливні дощі, загинула одна людина. За повідомленнями підконтрольної РФ “адміністрації” — це молода людина 1995 року народження, його віднесло потоком.

Повідомлялося, що кількість травмованих в окупованій Ялті через підтоплення зросла до 19 осіб.

В управлінні російського МНС по Криму повідомляють, що для моніторингу ситуації в місцях підтоплень - на сході півострова і в Великій Ялті, рятувальники використовують дрони.

Українські Національні Новини

Політика