ukenru
pislya-novin-pro-pidgotovku-referendumiv-okupovnikh-teritoriy-ukrayini-na-rosiyskikh-birzhakh-rozpochavsya-obval-aktsiy

Після новин про підготовку "референдумів" окуповних територій України на російських біржах розпочався обвал акцій

 • 285258 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Російські фондові індекси у вівторок впали до найнижчого рівня з лютого на тлі прискорення процедури проведення "референдумів" у контрольованих росією регіонах України. Про це УНН пише з посиланням на російську службу ВВС та Reuters.

Деталі

Акції досягли найнижчого рівня від лютого, при цьому доларовий індекс РТС знизився на 5,2% до 1206,5 пунктів станом на 13:09 за Грінвічем. Рублевий індекс Московської біржі знизився на 5,1% до 2305,7 пунктів.

Російський парламент у вівторок схвалив законопроект про посилення покарань за цілу низку злочинів, таких як дезертирство, псування військового майна та непокора, якщо вони були скоєні під час військової мобілізації чи бойових дій.

"Індекси явно падають на тлі побоювань навколо ризиків мобілізації та військового стану", - сказав Reuters аналітик Кирило Комаров, додавши, що обвал у вівторок, ймовірно, стане різким падінням індексу MOEX з 30 червня.

"Їх підживлюють новини про неминучі референдуми... а також указ президента збільшити виробництво оборонної продукції".

Рубль був стійким, коливаючись у районі 60-ї позначки по відношенню до долара та євро. По відношенню до долара рубль не змінився на рівні 60,15 і додав 0,3% до 59,98 по відношенню до євро.

Російська валюта має отримати підтримку від податкового періоду наприкінці місяця, коли російські експортери зазвичай конвертують свої доходи в іноземній валюті в рублі для виплати до скарбниці, пік якої припадає на 26 вересня.

Цього року рубль був найприбутковішою валютою у світі, чому сприяли надзвичайні заходи контролю за рухом капіталу, запроваджені центральним банком у спробі зупинити масовий розпродаж.

"Російська економіка поки що переживає кризу, спровоковану війною, не так погано. Падіння ВВП виявилося менш глибоким, інфляція сповільнюється і навіть паралельний імпорт починає поступово зростати. Поки що економісти чекають, що криза буде довгою, але не дуже різкою. Мобілізація може змінити ці прогнози та прискорити падіння", - пише ВВС.

Додамо

Підконтрольні росії регіони України оголосили про плани провести "референдуми" щодо приєднання до рф наприкінці цього тижня, а поплічник путіна медвєдєв заявив, що голосування "назавжди змінить геополітичний ландшафт на користь Москви".

Українські Національні Новини

Новини Світу