pislya-intsidentu-v-machulischakh-u-bilorusi-posilili-perevirku-na-viyizdakh-iz-krayini

Після інциденту в "Мачулищах" у білорусі посилили перевірку на виїздах із країни

 • 975638 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Після ймовірного вибуху на військовому аеродромі «Мачулищі»  прикордонники в білорусі ведуть посилений нагляд на виїздах із країни. Про це повідомляє білоруська служба "Радіо Свобода" з посиланням на людей, які 27 лютого перетнули білорусько-польський і білорусько-литовський кордони, передає УНН.

Цитата

«Перевірили на виїзді, перетрусили всі речі, все додивилися, - розповів білорус, який перетнув кордон із Литвою в першій половині 27 лютого. - Зазвичай при виїзді особисті речі не перевіряють, прикордонники перевіряють тільки паспорти. І ось воно. Я брав своє обладнання, я турбувався про це. Усе було детально розглянуто. Водій автобуса сказав, що не бачив такого як мінімум рік».

Повідомляється, що, за словами співрозмовника, посилення перевірки на кордоні він пов'язує з інцидентом у Мачулищах 26 лютого. Ще кілька людей розповіли про те, що прикордонники суворо перевіряють речі тих, хто виїжджає з країни до Польщі та Литви. Зокрема, щонайменше з ранку 27 лютого аналогічні процедури проходять на переході «Варшавський міст» на кордоні з Польщею.

У прикордонному комітеті рб нововведення не коментують. Удень 27 лютого стало відомо про зустріч із лукашенком за участю глав силових структур, зокрема керівництва прикордонного комітету білорусі.

Представник ініціативи ByPol Олександр Азаров повідомив, що учасники ймовірної диверсії в Мачулищах уже покинули білорусь і зараз перебувають у безпеці.

Доповнення

На військовому аеродромі "Мачулищі" було здійснено підрив російського військового літака ДРЛО А-50У.

За інформацією моніторингової групи "Беларускі Гаюн", атака білоруських партизанів на літак ДРЛО А-50У пкс рф у Мачулищах була здійснена за допомогою двох дронів.

кремль відмовився коментувати виведення з ладу російського літака в "Мачулищах" у білорусі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни обстрілюють Курахівку на сході, загинув цивільний - ОП

     • 771874 переглядiв

    На кордоні з білоруссю загинув боєць ТРО Волині - Суспільне

     • 1215878 переглядiв