pislia-referendumu-maduro-oholosyv-bahatyi-resursamy-raion-essekibo-24-shtatom-venesuely-i-vzhe-pochav-vydavaty-svoi-litsenzii-na-vydobutok-nafty

Після референдуму Мадуро оголосив багатий ресурсами район Ессекібо 24 штатом Венесуели і вже почав видавати свої ліцензії на видобуток нафти

 • 26521 переглядiв

Президент Мадуро оголосив західну частину Гавани, провінцію Ессекібо, 24-м штатом Венесуели. Нафтовим компаніям, які працюють у морі, він дав три місяці для завершення операцій. Уряд Гайани вимагає втручання Ради Безпеки ООН.

Президент Ніколас Мадуро заявив, що західна частина Гайани - Ессекібо - стала 24-м штатом Венесуели. Першим розпорядженням він почав видавати ліцензії на видобуток нафти в цьому багатому на ресурси регіоні. Про це пише УНН із посиланням на місцеві ЗМІ.

Деталі

Президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив про створення зони комплексної оборони Гайани-Ессекібо з трьома зонами комплексного розвитку і 28 секторами комплексного розвитку. Він призначив міністра внутрішніх справ Родрігеса Кабельо главою влади штату Гайана-Ессекібо, політико-адміністративна штаб-квартира якого буде розташована в Тумеремо на території Венесуели.

Він також повідомив, що найближчим часом в усі навчальні заклади країни буде надіслано нову мапу Венесуели, яка включатиме штат Гайана-Есекіба.

Ніколас Мадуро також оголосив, що засновує в Ессекібо підрозділи відомств, які видають ліцензії на видобуток газу, нафти і корисних копалин. Нафтовим компаніям, що працюють у морі, він дав три місяці для завершення роботи.

Нагадаємо

У неділю у Венесуелі відбувся референдум, за офіційними підсумками якого близько 95% громадян проголосували за включення Ессекібо до складу Венесуели.

Президент Гайани Ірфаан Алі назвав референдум приводом для анексії регіону Венесуелою. Генеральний прокурор Гайани Аніл Нандлалл заявив, що він звернеться з проханням про допомогу до Ради Безпеки ООН, якщо Венесуела зробить подальші кроки. Ессекібо становить дві третини наземної території Гайани, там мешкає 125 тисяч із 800 тисяч осіб, які населяють Гайану.

Венесуела вже понад півстоліття висуває територіальні претензії Гайані і планує приєднати Ессекібо. Річ у тім, що цей регіон багатий на нафту. Після відкриття в жовтні цього року чергового родовища, стало зрозуміло, що нафтові резерви Гайани перевищують запаси Кувейту або Об'єднаних Арабських Еміратів.

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі