pislia-bahatorichnoi-perervy-nichne-zaliznychne-spoluchennia-znovu-zapratsiuvalo-mizh-berlinom-i-paryzhem

Після багаторічної перерви нічне залізничне сполучення знову запрацювало між Берліном і Парижем

 • 35913 переглядiв

Починаючи з 11 грудня, тричі на тиждень між Берліном та Парижем курсуватиме поїзд Nightjet. Про це повідомили чотири залучені залізничні компанії - німецька Deutsche Bahn AG, австрійська федеральна залізниця (ÖBB), французька державна залізниця SNCF і бельгійська NMBS/SNCB, передає УНН.

Деталі

Сполучення нічних поїздів, було припинено в 2014 році. Причиною цього рішення, тоді, у Deutsche Bahn назвали низький попит. Втім, після дев’ятирічної перерви, згідно з офіційною інформацією, нічне залізничне сполучення між Берліном і Парижем знову запрацювало. Наразі так званий Nightjet експлуатується Deutsche Bahn, австрійською федеральною залізницею (ÖBB), французькою державною залізницею SNCF і бельгійською залізницею NMBS/SNCB. Одна половина складу поїзда їде з Берліна до столиці Франції, а друга, - прямуватиме до столиці Бельгії. З 11 грудня нічний потяг Nightjet курсуватиме тричі на тиждень. Як повідомляє Tagesschau, потяги відправлятимуться з Берліна по понеділках, середах та п'ятницях о 20:18; прибуватимуть до Східного вокзалу Парижа о 10.24 ранку наступного дня. Поїзд зупиняється в Галле, Ерфурті, Франкфурті та Страсбурзі. З жовтня 2024 року нічний поїзд курсуватиме кожного дня тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Парижа зухвало пограбували бутик на півмільярда євро

Доповнення

Кілька років тому керівники європейських залізничних компаній вирішили з'єднати 13 європейських міст-мільйонників нічним залізничним сполученням. Швейцарська федеральна залізниця також долучилася до цієї ініціативи. Нічний потяг Цюріх-Барселона має запрацювати вже наступного року. Нічні поїзди з підвищеним комфортом вже курсують на маршрутах Відень-Гамбург та Інсбрук-Гамбург з неділі.

Нагадаємо

У неділю ввечері 10 грудня на північному сході Італії в результаті зіткнення двох поїздів, які рухалися на низькій швидкості, постраждали 17 людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість біженців з України в ЄС у жовтні зросла на 51,8 тис. – Євростат

Ігор Тележніков

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Дніпрі згорів меморіал пам’яті про загиблих від атаки рф

     • 31842 переглядiв

    В окупованому Бердянську повідомляють про вибухи

     • 36507 переглядiв