ukenru
pilgoviki-otrimuvatimut-platizhki-z-povnoyu-sumoyu-za-poslugi-zhkg-pochinayuchi-z-zhovtnya

Пільговики отримуватимуть платіжки з повною сумою за послуги ЖКГ, починаючи з жовтня

 • 28622 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Пільговики почнуть отримувати платіжні квитанції з повною сумою до сплати за послуги житлового-комунального господарства, починаючи вже з жовтня. Про це заявив заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Починаючи з платіжок за жовтень, всі пільговики, як і субсидіанти раніше, будуть отримувати повний розмір у платіжці без урахування пільг і субсидій. Паралельно з цим відповідні кошти будуть перераховуватись або на їхній обліковий запис в ощадному банку, або на той банк чи Укрпошту, якщо вони виявили бажання і звернулись до органу соцзахисту щодо отримання відповідних виплат у готівковій формі", - зазначив Музиченко.

За його словами, пільговики будуть отримувати смс-повідомлення від банку про те, яка сума була нарахована йому у вигляді пільги, відповідні взаєморозрахунки будуть відбуватись між банком і постачальником послуг.

При цьому він наголосив, що і пільги, і субсидія покривають лише частину загальної суми до сплати за спожиті комунальні послуги.

"Пільговик, який отримує кошти готівкою, має самостійно забезпечити оплату комунальних послуг з урахуванням розміру пільг, які він отримав у готівковій формі. Ті пільговики, які отримують пільги у неготівковій формі, отримавши смс-повідомлення від банку, мають зрозуміти, яку суму коштів не профінансував ощадний банк", - додав чиновник.

Нагадаємо, Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що Кабінет Міністрів не буде найближчим часом зменшувати розмір субсидій.

Зміна відсотку платежу з 15% до 20% у формулі призначення субсидій вступить у дію з 1 травня 2020 року і не торкнеться цього опалювального сезону.

Українські Національні Новини

Політика