ukenru
pilgoviki-nakopichili-60-mlrd-grn-borgu-pered-naftogazom

Пільговики накопичили 60 млрд грн боргу перед "Нафтогазом"

 • 8930 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Заборгованість контрагентів, які отримують газ від НАК "Нафтогаз України" на пільгових умовах, відповідно до положення про ПСО, становить 60 млрд грн, зменшившись за тиждень на 1 млрд грн, або 1,7%. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу "Нафтогазу".

"60 млрд боргів накопичили пільговики - заборгованість контрагентів, які отримують газ від "Нафтогазу" відповідно до положення про ПСО", - повідомили у НАК.

При цьому у компанії повідомили, що заборгованість газзбутів становить 27,6 млрд грн - мінус 490 млн грн (1,7%) за тиждень.

"Серед лідерів накопичення боргів – "Київенерго" – сумарна заборгованість компанії 4,4 млрд грн", - зазначили у "Нафтогазі".

Нагадаємо, як повідомив голова Міненерговугілля Ігор Насалик, що Кабінет міністрів до 1 червня визначиться щодо того, чи продовжувати спецзобов'язання для НАК "Нафтогаз України" щодо пільгових умов продажу газу облгазам і ТКЕ.

Наприкінці березня уряд схвалив рішення про продовження покладення спеціальних обов'язків на "Нафтогаз" до 1 червня 2018 року.

Додамо, Положенням про покладення спеціальних обов'язків (ПСО) на період з 1 квітня 2017 року по 1 квітня 2018 року було покладено обов'язок на НАК "Нафтогаз України" здійснювати продаж/постачання природного газу для визначених споживачів на пільгових умовах.

Українські Національні Новини

Політика