pidvodnyi-tunel-v-okupovanyi-krym-rosiia-obhovoriuie-z-kytaiem-budivnytstvo-pidvodnoho-tuneliu-cherez-krymsku-protoku-wp

Підводний тунель в окупований Крим: росія обговорює з Китаєм будівництво підводного тунелю через Керченську протоку - WP

 • 30507 переглядiв

росія і Китай обговорюють будівництво підводного тунелю до окупованого Криму. Ймовірний проект пов'язаний із занепокоєнням рф щодо безпеки мосту через Керченську протоку. Американські експерти відзначають значну вартість і складнощі будівництва подібного проекту в зоні бойових дій.

Як повідомляє Washington Post з посиланням на представників України, російські та китайські бізнесмени, пов’язані з урядом, таємно обговорюють будівництво підводного тунелю для з’єднання території рф з окупованим Кримом. Згідно іншої інформації, отриманої американським виданням, в окупованому Криму начебто вже створено російсько-китайський консорціум для можливого будівництва тунелю, передає УНН.

Деталі

Згідно з інформацією WP, наприкінці жовтня відбулися переговори між китайськими та російськими бізнесменами, близькими до влади країн, щодо будівництва підводного тунелю, який з'єднає рф з окупованим півостровом. Проект начебто пов'язаний із занепокоєнням росії щодо безпеки мосту через Керченську протоку, який слугував ключовою логістичною лінією для російських військових, але виявився вразливою мішенню. Також видання повідомляє про участь у проекті тунелю однієї з найбільших будівельних компаній КНР - China Railway Construction Corporation (CRCC).

Зазначається, що відповідна інформація були надана The Washington Post українськими чиновниками. Крім того, справжність повідомлень була підтверджена іншою, окремо отриманою виданням інформацією - корпоративними реєстраційними файлами. Згідно з цими даними, зустрічі щодо запропонованого проекту вже відбулися, і нещодавно в окупованому Криму був створений російсько-китайський консорціум.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Джанкої у Криму прогриміли вибухи

Серед викриттів також вказується, що державна китайська корпорація залізничного будівництва CRCC "готова забезпечити будівництво залізничних і дорожніх об'єктів будь-якої складності в Кримському регіоні".

Американські чиновники та інженерні експерти розповіли Washington Post, що проект технічно можливий, але будівництво тунелю біля існуючого мосту зіткнеться з величезними перешкодами. Експерти підкреслили, що роботи такого масштабу, ймовірно, коштують мільярди доларів і тривають роки, і головне - подібне ніколи не проводилися в зоні бойових дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Питанням будівництва фортифікаційних споруд в Україні буде займатись новостворена робоча група при Міноборони

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ВООЗ заспокоює: "незвичайних" інфекцій у Китаї не виявили

     • 31489 переглядiв