pidtoplennia-synoi-hilky-metro-u-kyievi-dodadut-novi-marshruty-hromadskoho-transportu-perenesut-zupynky-hromadskoho-transportu-ta-vidrehuliuiut-po-novomu-svitlofory

Підтоплення "синьої" гілки метро у Києві: додадуть нові маршрути громадського транспорту, перенесуть зупинки та відрегулюють по новому світлофори

 • 37946 переглядiв

Закриття "синьої" гілки київського метро через підтоплення призвело до збільшення кількості наземного громадського транспорту та змін у дорожньому русі, включаючи перегляд сигналів світлофорів і перенесення зупинок, щоб запобігти транспортному колапсу.

Міністр МВС Ігор Клименко анонсував зміни у наземній транспортній сітці Києва через підтоплення "синьої" гілки метро. Про попередні результати Державної комісії ТЕБ та НС повідомляє УНН.

Щойно завершилося засідання Державної комісії ТЕБ та НС щодо ситуації із підтопленням декількох станцій метро у Києві. У звʼязку із закриттям підземки основне навантаження із перевезення громадян припаде на наземний громадський транспорт. Відповідно його стане більше, тож дорожній рух може значно ускладнитися. Тому вніс пропозицію, яку підтримали під час засідання Комісії: впроваджуємо зміни в організації дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг столиці.

– пояснив майбутні нововведення у русі транспорту столицею Клименко.

Деталі

Зокрема, за даними Клименка збільшать не лише пропускну спроможність громадського транспорту, а й відрегулюють хронометраж перемикання сигналів світлофора, перенесуть для зручності зупинки громадського транспорту і змінять деякі дорожні знаки.

Поки зміни впроваджуватимуть, для врегулювання ситуації на дорогах працюватимуть посилені патрулі.

Детальніше про зміни розкажуть у Департаменті патрульної поліції трохи згодом.

"Обовʼязково детально анонсуємо всі нововведення, які, переконаний, попередять транспортний колапс у столиці", – пообіцяв Клименко.

Нагадаємо

У Києві з 9 грудня для термінового проведення ремонту перегінного тунелю заявили про закриття   станцій метро від "Деміївської" та "Теремків". За попередніми даними, ремонт триватиме 6 місяців.

Поки відповідні служби лагодять тунелі метро, міська влада запустила альтернативні маршрути наземного транспорту.  Для цього випустили на цей відрізок шляху додаткові автобуси та тролейбуси, що курсуватимуть із регулярними інтервалами

Тетяна Салганік

Київ

    Популярні

    Новини по темі