pidryv-hranaty-u-silradi-na-zakarpatti-deputat-otrymav-pidozru-v-skoienni-teraktu

Підрив гранати у сільраді на Закарпатті: депутат отримав підозру в скоєнні теракту

 • 37093 переглядiв

Депутат Керецьківської сільської ради на Закарпатті підозрюється у скоєнні терористичного акту після того, як підірвав гранати під час засідання ради, поранивши 23 людини. Підозрюваний затриманий і перебуває під слідством з метою з'ясування мотивів нападу.

СБУ повідомила про підозру у вчиненні теракту депутату Керецьківської сільської ради у Закарпатській області.

Про це інформує пресслужба СБУ, передає УНН.

Слідчі Служби безпеки України кваліфікують підрив трьох бойових гранат під час засідання Керецьківської сільської ради на Закарпатті як терористичний акт, який призвів до тяжких наслідків

- інформує відомство.

Згідно з офіційною інформацією, в результаті підриву постраждало 23 людини включно із підозрюваним - це 16 чоловіків і 7 жінок віком від 28 до 68 років; вони отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості, у більшості діагностували осколкові поранення. Усіх госпіталізували до кількох медзакладів області.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ показали, як спецпризначенці ЦСО "А" ліквідовують російську піхоту

Самого підривника затримали, він опритомнів і наразі, як вказується, перебуває у лікарні під наглядом медиків і правоохоронців. Згодом йому оберуть запобіжний захід.

Також правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігуранта, де серед іншого виявили "передсмертну записку", зміст якої наразі вивчається.

Підривнику, який є місцевим депутатом, повідомили про підозру за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт). Досудове розслідування триває, з’ясовуються всі обставини злочину, а також мотиви підривника. Заходи відбуваються за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Нагадаємо

На Закарпатті скликали термінове засідання ради оборони області після того, як депутат кинув гранату в сесійну залу.

Раніше УНН повідомляв, що депутат Сергій Батрин від партії "Слуга народу" підірвав гранати під час сесії сільської ради, поранивши 26 осіб. Його мотиви незрозумілі, але відомо, що Батрин критикував місцеве керівництво за нібито розкрадання бюджету та проблеми з водопостачанням.

Ігор Тележніков

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі