pidriv-kakhovskoyi-ges-kndise-provede-inzhenerno-ekologichnu-ekspertizu-u-spravi-pro-chergoviy-zlochin-rf

Підрив Каховської ГЕС: КНДІСЕ проведе інженерно-екологічну експертизу у справі про черговий злочин рф

 • 712506 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз розпочали дослідження щодо встановлення екологічної шкоди для України через підрив російськими військовими Каховської гідроелектростанції. Як повідомив в ексклюзивному коментарі УНН директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, експерт-вибухотехнік Олександр Рувін, за фактом події вже призначено масштабну інженерно-екологічну експертизу, а також комплексні військові, вибухотехнічні, будівельно-технічні, товарознавчі дослідження та дослідження зброї.

Цитата

«Наші фахівці, наскільки це можливо, зважаючи на активні воєнні дії на Запорізькому напрямі, були залучені до огляду місця події. Спільно з військовими проведено фото- та відеофіксацію зруйнованих об'єктів Каховської ГЕС для подальшого експертного дослідження всіх обставин справи. Щодо екологічного напряму, важливо оцінити всі наслідки та напрацювати рекомендації щодо уникнення ескалації подальших можливих ризиків для сільського та рибного господарств, енергетики та промисловості», – зазначив Олександр Рувін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Дослідження експертів КНДІСЕ під керівництвом Рувіна є величезним вкладом в те, щоб фіксувати злочини росіян» - Антон Геращенко

Він пояснив, що проведення відповідних експертиз дасть можливість оцінити екологічну шкоду від підриву гідроелектростанції для біологічної різноманітності, екосистем, водних ресурсів, рослинності, тваринного світу, геологічних утворень та інших компонентів природного середовища. Окремим великим напрямом роботи стане дослідження водних та земельних ресурсів, тобто проби води та ґрунту на наявність у них шкідливих речовин, придатності до господарського використання тощо.

«Це значний та всеосяжний фронт задач, тому до проведення експертизи залучать спеціалістів з понад 25 структур - профільних міністерств, державних установ та відомств. Серед них, зокрема, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерство енергетики України, Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Інститут громадського здоров’я ім. Марзєєва, Інститут екогігієни та токсикології ім. Ведмедя. Також будуть долучатися й представники громадських організацій», - повідомив очільник КНДІСЕ.

Він додав, що ці дослідження мають на меті не лише встановлення масштабів збитків, але й надання слідству надійних доказів для подальшого подання судових позовів проти росії, притягнення винних до відповідальності та відшкодування збитків, завданих довкіллю й жителям регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росія за все відповість: експерти Міжнародного кримінального суду розповіли про свою співпрацю з КНДІСЕ

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський та Ердоган зустрінуться сьогодні в Стамбулі

     • 845111 переглядiв

    Після ракетної атаки рф на Львів 16 людей у лікарні

     • 368371 переглядiв

    Донеччина: росіяни вбили ще одного жителя, ще 5 поранено

     • 355253 переглядiв

    У небі над Україною вночі збили 12 з 18 "шахедів"

     • 561610 переглядiв

    Ще плюс 510: Генштаб оновив дані про знищених окупантів

     • 891151 переглядiв