pidpriyemstva-yaki-vtratili-virobnichi-potuzhnosti-zmozhut-otrimati-do-60-mln-grn-kreditu

Підприємства, які втратили виробничі потужності, зможуть отримати до 60 млн грн кредиту

 • 135596 переглядiв

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. Кабінет Міністрів України затвердив постанову про надання до 60 млн грн пільгового кредиту підприємствам, які через війну втратили свої виробничі потужності. Про це у Telegram повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

Цитата

"Підприємства, які через війну втратили свої виробничі потужності, зможуть отримати до 60 млн грн пільгового кредиту. Уряд сьогодні затвердив відповідну постанову", – написав Шмигаль.

Деталі

Прем'єр-міністр зазначив, що йдеться про потужності, які зруйновані, пошкоджені або розташовані на окупованих територіях.

"Ця нова програма дозволить відновити роботу частини бізнесів. Кредит надаватиметься на інвестиційні цілі або на фінансування оборотного капіталу. Держава забезпечує до 80% тіла кредиту перед банком. Позика надається до 5 років. Нове або оновлене підприємство не може розташовуватися ближче, ніж за 50 кілометрів до лінії бойових дій", – зазначив Шмигаль.

Він додав, що в Україні є десятки й сотні бізнесів, які готові відновлювати роботу, інвестувати власні кошти, повертати працівників, але їм потрібна додаткова підтримка від держави.

Нагадаємо

Шмигаль повідомляв, що Кабінет Міністрів України у 2023 році продовжить реалізовувати програми допомоги українському бізнесу.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    МКЧХ відповів Єрмаку на ультиматум про поїздку до Оленівки

     • 338090 переглядiв

    Україна наростила експорт зерна у жовтні

     • 141271 переглядiв