ukenru
pidozryuvanogo-v-khakerstvi-rosiyanina-ekstraduvali-do-ssha

Підозрюваного в хакерстві росіянина екстрадували до США

 • 12962 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Обвинувачений у хакерстві громадянин РФ Петро Левашов екстрадований з Іспанії до США і найближчим часом постане перед судом, передає УНН з посиланням на заяву міністерства юстиції США.

“Заплановано, що Левашов постане перед суддею Холі Фіцсіммонс у Бріджпорті, штат Коннектикут, приблизно о 6 годині вечора (1 ночі за київським часом — ред.)”, — йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США побоюються російських хакерських атак під час Олімпіади

Левашову пред’явлені звинувачення в Коннектикуті за 8 пунктами у зв’язку зі створенням ботнет-мережі Kelihos. Він також звинувачується в федеральному суді штату Аляска за двома пунктами — шахрайство в інтернеті і незаконне перехоплення електронних повідомлень. Раніше Мін’юст США повідомляло, що проти Левашова були заведені справи в Мічигані і Вашингтоні (округ Колумбія) багато років тому.

Звинувачення вважає, що Петро Левашов за допомогою мережі заражених комп’ютерів отримував інформацію про логіни і паролі користувачів, розсилав спам, встановлював програми-вимагачі та інші віруси на комп’ютери користувачів. За даними звинувачення, хакер заробив на цьому значні кошти.

“Ми припускаємо, що Левашов контролював і керував мережею Kelihos, яка використовувалася для розповсюдження сотень мільйонів шахрайських електронних повідомлень, перехоплення паролів до онлайн-акаунтів і фінансових облікових записів тисяч американців, а також для поширення програм-вимагачів нашими мережами”, - заявив виконуючий обов'язки помічника генпрокурора США Джон Кронан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хакери з РФ намагалися зламати пошту Сенату США

Левашов був заарештований у квітні 2017 року в Барселоні іспанською поліцією, де він відпочивав з сім’єю, за запитом США, де його підозрюють у хакерстві. У тому ж місяці мін’юст США відзвітував про успішне припинення діяльності мережі Kelihos. Третього жовтня 2017 року Національний суд Іспанії погодився видати Левашова США. Це рішення було оскаржене адвокатами, однак суд підтвердив попереднє рішення.

Як раніше повідомляв УНН, Центральне розвідувальне управління США прийшло до висновку, що за атакою вірусу Petya в Україні, яка сталася в червні 2017 року, стоять російські хакери. Про це повідомляє The Washigton Post.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП