ukenru
pidozryuvanogo-u-zamakhu-na-vbivstvo-politseyskikh-na-chernigivschini-areshtuvali

Підозрюваного у замаху на вбивство поліцейських на Чернігівщині арештували

 • 9883 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. На Чернігівщині підозрюваному в розбої та замаху на вбивство працівників поліції обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Як зазначається, прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо місцевого жителя у вчинені ним розбою (ч. 4 ст. 187 КК України) та замаху на вбивство працівників поліції, у зв’язку із виконанням ними службових обов’язків (ст. 348 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 24 лютого підозрюваний з метою вчинення розбійного нападу, перебуваючи в приміщенні відділення ломбарду по вул. Богуна в м. Чернігові, через вікно прийому речей здійснив постріл в працівника ломбарду з предмета схожого на вогнепальну зброю. Внаслідок таких дій потерпілому заподіяно тяжких тілесних ушкоджень.

У подальшому 27лютого з метою уникнення затримання та вбивства правоохоронців зловмисник, перебуваючи в квартирі багатоповерхового будинку, привів у готовність бойову гранату та метнув її у напрямку працівників поліції. В результаті трьом правоохоронцям заподіяно тяжкі тілесні ушкодження.

Того ж дня підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України та вручено повідомлення про підозру у вчинені інкримінованих злочинів.

Ухвалою Новозаводського районного суду м. Чернігова від 1 березня зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Наразі досудове розслідування триває, хід якого перебуває на контролі прокуратури області.

Нагадаємо, на Чернігівщині затримали громадянина Молдови, якого розшукував Інтерпол.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП