ukenru
pidozryuvanogo-u-pedofiliyi-ukrayintsya-povernuli-z-rosiyi-za-spriyannya-interpolu

Підозрюваного у педофілії українця повернули з Росії за сприяння Інтерполу

 • 10079 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. За сприяння міжнародної організації Інтерпол вдалося затримати та екстрадувати до України хмельничанина, якого поліція тривалий час розшукувала за підозрою у розбещенні неповнолітньої. Про це повідомив відділ комунікації ГУ Нацполіції у Хмельницькій області, передає УНН.

Так, у вересні 2016 року слідчі Кам’янець-Подільського відділу поліції оголосили підозру 67-річному мешканцю Хмельницького у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 статті 156 Кримінального кодексу України — "Розбещення неповнолітніх". Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Зловмисник, якого підозрюють у тому, що він упродовж тривалого часу вчиняв розпусні дії відносно 11-річної дівчинки з незаможної родини, втік від органів досудового розслідування і майже 3 роки переховувався за кордоном.

Сектор поліцейського співробітництва ГУНП в Хмельницькій області за допомогою Інтерполу оголосив втікача у міжнародний розшук.

Наприкінці 2018 року його затримали на території Російської Федерації, й лише 10 липня вдалося провести процедуру екстрадиційного арешту.

Наразі працівники відділу по боротьбі з торгівлею людьми та конвойної служби ГУНП в Хмельницькій області доставили підозрюваного до Хмельницького. У якості запобіжного заходу суд обрав йому тримання під вартою на період досудового розслідування.

Як повідомляв УНН, цього тижня народні депутати ухвалили закон, що передбачає введення обов’язкової хімічної кастрації для осіб, винних у сексуальних злочинах проти дітей, а також відкриття реєстру таких осіб.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП