pidozriuvanyi-u-vbyvstvi-farion-hotuvavsia-do-napadu-shchonaimenshe-2-misiatsi-mvs

Підозрюваний у вбивстві Фаріон готувався до нападу щонайменше 2 місяці - МВС

 • 14371 переглядiв

18-річний підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон готувався до нападу щонайменше 2 місяці. Прокуратура проситиме арешт без застави для затриманого у Дніпрі підозрюваного.

18-річний підозрюваний у вбивстві мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон готувався до нападу щонайменше 2 місяці. Про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в ефірі телемарафону, передає УНН.

"Як мінімум він готувався до цього 2 місяці", - каже Клименко про підготовку підозрюваного.

Він також розповів, що підозрюваний мінімум тричі змінював місце проживання, а панаму, у якій той перебував під час вбивства Ірини Фаріон, він купив ще в травні 2024 року.

Доповнення

У Львівській обласній прокуратурі повідомили УНН, що прокуратура наполягатиме на застосуванні до 18-річного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Нагадаємо

19 липня невідомий стріляв в мовознавицю та професорку Львівської політехніки Ірину Фаріон. Жінку з пораненням голови у вкрай тяжкому стані доставили у лікарню. У лікарні Ірина Фаріон померла.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що 25 липня у місті Дніпро затримано 18-річного чоловіка, який ймовірно є причетним до умисного вбивства Ірини Фаріон.

Як вказав голова МВС Ігор Клименко, у правоохоронців є достатньо доказів стверджувати, що саме затримай у Дніпрі 18-річний хлопець стріляв у мовознавицю Ірину Фаріон. За його словами, розслідування тривало 139 годин.

Поліція повідомляла раніше, що має кілька версій вбивства мовознавиці Ірини Фаріон, включаючи громадську, політичну діяльність і особисту неприязнь. Правоохоронці знайшли гільзу після пострілу та не виключають "російський слід" у злочині.

Популярні

Новини по темі