ukenru
pid-tiskom-amerikanskikh-sanktsiy-ta-postachalnikiv-z-rosiyskogo-rinku-postupovo-ydut-lenovo-ta-xiaomi

Під тиском американських санкцій та постачальників з російського ринку поступово йдуть Lenovo та Xiaomi

 • 213636 переглядiв

КИЇВ. 7 травня. УНН. Китайські технологічні компанії тихо відмовляються від ведення бізнесу в росії під тиском санкцій і постачальників США, незважаючи на заклики Пекіна до компаній протистояти іноземному примусу. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Wall Street Journal.

Деталі

Серед них гігант ПК Lenovo Group Ltd. і виробник смартфонів і гаджетів Xiaomi Corp. На відміну від багатьох західних фірм, компанії уникали публічних заяв про війну росії в Україні чи їхній бізнес там, оскільки Пекін виступає проти західних санкцій .

Гігант споживчих дронів SZ DJI Technology Co. зробив незвичайний крок, оголосивши минулого місяця про призупинення свого бізнесу в росії та Україні до перевірки відповідності.

Експорт технологічної продукції Китаю в росію різко впав у березні з лютого: поставки ноутбуків скоротилися більш ніж на 40%, смартфонів – майже на дві третини, а експорт телекомунікаційних базових станцій – на 98%, згідно з останніми даними уряду Китаю. дані. Торгівля Китаю з більшою частиною світу також була порушена через карантин у Шанхаї, який є домом для більшої частини світового експорту Китаю.

Відкат наслідком хвиль широкомасштабних фінансових санкцій та експортного контролю, запроваджених США та їхніми союзниками щодо Росії після її вторгнення в Україну наприкінці лютого. США погрожують покарати китайські компанії, які порушують правила.

Нагадаємо

TeamViewer заявила про повну зупинку діяльності в росії та білорусі.

Українські Національні Новини

Технології