ukenru
pid-egidoyu-zelenskogo-stvoryat-kolegiyu-z-likariv-scho-slidkuvatimut-za-khodom-medichnoyi-reformi

Під егідою Зеленського створять колегію з лікарів, що слідкуватимуть за ходом медичної реформи

 • 30930 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. В Україні з’явиться колегія, що складатиметься з видатних лікарів та фельдшерів країни. Вони допоможуть проаналізувати хід медичної реформи, а саме, що вже було зроблено та вміст тієї частини, що стартує 1 квітня. Про це під час свого візиту до Бориспільської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування повідомив Президент України Володимир Зеленський, передає кореспондент УНН.

"Ми домовились, що під Президентом України ми зараз зробимо колегію з видатними лікарями з усієї України, не тільки з головними лікарями, але й фельдшерами - усі фахівці", - повідомив Зеленський.

Попри те, що подібна задача була поставлено вчора, колегію планують зібрати вже до кінця тижня.

"Ми поставили таку задачу. Задача була поставлена вчора. На цьому тижні ми зберемо цю колегію. Я хочу, щоб вони нам дали висновки стосовно тієї частини реформи, що була, і частини, що буде в майбутньому, щоб у нас і у людей не було ніяких сюрпризів. Цей склад буде оголошено. Ніякі не конкурси. Ніхто не буде чекати 2 місяці, як це відбувається чи відбувалось раніше. Це будуть дуже відомі лікарі, які хочуть побачити цю реформу, і сказати, туди ми йдемо чи не туди, щоб у нас була нормальна зарплата та медицина, нормальні умови", - зазначив Президент.

Так, група фахівців спочатку проаналізує хід реформи, а вже після – повідомить суспільству про нього.

"Дуже хочу, щоб цей аналіз був до 1 березня, тому що з квітня починається запуск другої частини", - додав Зеленський.

Нагадаємо, що в Україні з 1 квітня стартує програма медичних гарантій, яка передбачає пакет безоплатних медпослуг для українців.

Українські Національні Новини

Політика