ukenru
pid-chas-zhinochogo-marshu-v-minsku-zatrimano-ne-menshe-69-osib-pravozakhisniki

Під час жіночого маршу в Мінську затримано не менше 69 осіб - правозахисники

 • 12368 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. У Мінську вчора під час Жіночого Маршу затримали близько 70 його учасниць. Про це повідомляє УНН з посиланням на правозахисний сайт "Весна".

"Черговий Жіночий Марш стартував о 15:00 на площі Свободи в Мінську. Тут зібралося кілька тисяч жінок. Однак сили безпеки встановили автозаки, жорстоко затримали і розігнали учасників. Жінки оточили автобус з чекістами, не пропускаючи його, кричали: "Нас гвалтують", "Нас переслідують!", - пише видання.

Повідомляється, що серед затриманих були журналісти "Белсату" Катяріна Андрєєва і Макс Калитовський. Їх доставили в Жовтневий РВВС, обладнання було конфісковано. Була затримана і Надія Крапівіна з "Вільного театру".

"Водій машини зупинився на вулиці Богдановича, щоб проїхати мимо колони жінок. Через деякий час під'їхав фургон, з якого вибігли силовики в зеленій формі без документів і в балаклавах, витягли водія з машини і відвезли. Здається, просто тому, що він пропустив колону жінок і не поїхав на них на зелене світло для себе", - додається в повідомленні.

Також був опублікований список з іменами затриманих, в якому налічується 69 імен.

Нагадаємо, екскандидат в президенти Білорусі Світлана Тіхановська закликала силовиків зупинити насильство під час мирних протестів в країні.

Як повідомляв УНН, в столиці Білорусі Мінську затримані кілька учасників суботнього Маршу жінок. Правозахисний центр "Вясна" повідомив про затримання 31 людини.

Нагадаємо, Тіхановська записала відеозвернення на підтримку учасників "Маршу Героїв".

Українські Національні Новини

Новини Світу