ukenru
pid-chas-viyni-postrazhdalo-ponad-32-milyoni-kvadratnikh-metriv-zhitlovoyi-ploschi-krayini-zelenskiy

Під час війни постраждало понад 32 мільйони квадратних метрів житлової площі країни - Зеленський

 • 129142 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Президент Володимир Зеленський на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад, яке відбулося у форматі відеоконференції повідомив про збитки, які завдала росія під час повномасштабного вторгнення. Про це інформує УНН.

Деталі

Попередня оцінка втрат України від цієї війни сягає на сьогодні 600 млдр доларів. Зруйновано або пошкоджено понад 32 мільйони квадратних метрів житлової площі, понад 1500 освітніх об’єктів, понад 350 об’єктів медичної сфери.

Цитата

"Колосальних збитків зазнали економічні суб’єкти – знищено сотні підприємств. Знищено або пошкоджено близько 2,5 тисяч кілометрів доріг і майже 300 мостів. І це не просто цифри статистики. Це Маріуполь, це Волноваха, це Охтирка, це Чернігів, це Бородянка й десятки-десятки наших міст, містечок, селищ», – повідомив Президент.

За його словами, через бойові дії більш як 11,5 мільйона громадян України покинули свої домівки, з них близько 5 мільйонів виїхали за кордон. Та 95% переселенців уже хочуть повернутися додому. Тому є нагальна потреба в підготовці плану відбудови комфортної європейської України.

Нагадаємо

ООН: кількість українських біженців до кінця року може досягти 8,3 мільйона.

Українські Національні Новини

Політика