pershoiu-umovoiu-dlia-perehovoriv-shchodo-zakinchennia-viiny-ye-prypynennia-ahresii-rf-vatykan

Першою умовою для переговорів щодо закінчення війни є припинення агресії рф – Ватикан

 • 27276 переглядiв

Ватикан роз'яснив, що росія повинна спочатку припинити свою агресію в Україні як умову для переговорів про припинення війни, підкресливши, що припинення агресії - це відповідальність агресора, а не жертви.

Державний секретар Святого Престолу П’єтро Паролін уточнив слова Папи Франциска щодо "білого прапора" та переговорів з росією вказавши, що для початку дипломатичного вирішення війни треба, що росія припинила агресію в Україні. Про це повідомляє УНН із посиланням на Corriere della Sera.

Заклик понтифіка полягає в тому, щоб "були створені умови для дипломатичного вирішення в пошуках справедливого і міцного миру". У цьому сенсі очевидно, що створення таких умов є обов'язком не однієї зі сторін, а обох, і першою умовою, як мені здається, є саме припинення агресії

- заявив Паролін.

Він зауважив, що не треба забувати про контекст, в даному випадку, про запитання, яке було поставлено Папі Римському, який у відповідь сказав про "мужність переговорів, які ніколи не є капітуляцією". За його словами, Святий Престол дотримується цієї лінії і продовжує закликати до "припинення вогню"

"Агресори мають першими припинити вогонь і потім почати переговори. Святий Отець пояснює, що переговори - це не слабкість, а сила. Це не капітуляція, а мужність", - наголосив Паролін.

На запитання, чи ще шанс досягти дипломатичного рішення, він вказав, що "завжди є можливість прийти до дипломатичного рішення".

"Війна, розв'язана проти України, - це не результат неконтрольованого природного катаклізму, а винятково людська природа, і та ж сама людська воля, що спричинила цю трагедію, також має можливість та обов'язок зробити кроки, щоб покласти їй край та відкрити шлях до дипломатичного рішення", - резюмував Держсекретар Святого Престолу.

Для путіна перемир’я було б способом перевести дух - Зеленський про пропозицію Папи Римського12.03.24, 09:45

Контекст

Днями Папа Римський Франциск, говорячи про розв’язану рф війну, заявив, що Україна повинна мати те, що він назвав відвагою "білого прапора" і вести переговори.  

Трохи згодом Директор пресслужби Ватикану Маттео Бруні пояснив, що Папа Франциск заявив про "білий прапор" висловивши сподівання на мирне вирішення конфлікту, звертаючись до України як до країни, яка завжди була "мученицею"

Популярні

Новини по темі

У Бердянську зранку чули вибух: що відомо

 • 29435 переглядiв