ukenru
pershi-u-pivnichniy-ameritsi-vipadki-zakhvoryuvannya-omicron-viyavili-u-kanadi

Перші у Північній Америці випадки захворювання Omicron виявили у Канаді

 • 18168 переглядiв

КИЇВ. 29 листопада. УНН. Канадська влада оголосила в неділю ввечері, що виявила перші два випадки нового варіанту коронавірусу Omicron - вони ж перші в Північній Америці, пише УНН.

Двоє людей у Канаді з позитивним результатом тесту нещодавно приїхали з Нігерії, згідно із заявою міністерства охорони здоров'я Оттави.

Доповнення

Новий штам вже був виявлений у декількох європейських країнах, Ізраїлі, Гонконгу та Австралії.

У неділю ввечері міністерство охорони здоров'я Франції оголосило, що виявило вісім можливих випадків цього варіанту. Зараз проводиться тестування для підтвердження діагнозу.

У неділю представники охорони здоров'я Австралії оголосили, що вони виявили два випадки цього варіанту у мандрівників з Південної Африки, і це перші такі випадки, виявлені на континенті. У заяві органів охорони здоров'я Австралії сказано, що обидві людини з позитивним результатом не мали симптомів і були повністю вакциновані.

Нідерланди також повідомили, що вони виявили випадки цього варіанту серед 13 пасажирів, які прибули з південної частини Африки, згідно з даними Національного інституту охорони здоров'я.

Як повідомляє Reuters, міністр охорони здоров'я Ботсвани Едвін Діколоті оголосив у неділю, що в країні виявлено ще 15 випадків захворювання штамом "Омікрон".

Багато країн почали обмежувати або забороняти поїздки з країн півдня Африки, щоб приборкати поширення цього варіанту.

Контекст

Всесвітня організація охорони здоров'я назвала "Омікрон" "варіантом, що викликає занепокоєння", але в неділю попередила, що ще не ясно, чи є він більш заразним, ніж інші штами COVID-19.

Українські Національні Новини

Новини Світу