ukenru
pershe-intervyu-pislya-otruyennya-yuliya-skripal-zayavila-scho-khoche-povernutis-v-rf

Перше інтерв'ю після отруєння: Юлія Скрипаль заявила, що хоче повернутись в РФ

 • 17546 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Юлія Скрипаль пережила спробу вбивства, в якій влада Великої британії звинувачує РФ. Але дочка одного з найвідоміших шпигунів Росії говорить, що хоче повернутися в свою країну “в більш довгостроковій перспективі”, незважаючи на отруєння, передає УНН з посиланням на Reuters.

"Той факт, що нервово-паралітичний газ використовувався для цього, шокує", - сказала Скрипаль в ексклюзивній заяві Reuters.

"Моє життя перевернута догори дригом", - додала вона.

Як зазначає ЗМІ, Юля і її батько Сергій Скрипаль, колишній полковник російської військової розвідки, який передав десятки агентів британської службі розвідки МІ-6, були виявлені без свідомості на лаві в британському місті Солсбері 4 березня.

33-річна Юлія Скрипаль була в комі протягом 20 днів. Вона зв'язалася з агентством Reuters через британську поліцію.

За інформацією ЗМІ, Скрипаль говорила з секретного місця в Лондоні, оскільки знаходиться під захистом британської держави. Вона була виписана з районної лікарні Солсбері приблизно через п'ять тижнів після отруєння і до сих пір не була помічена засобами масової інформації.

"Нам так пощастило, що обидва пережили цей замах. Наше одужання було повільним і надзвичайно болючим", - сказала вона в своїй письмовій заяві на англійській мові.

Юлія Скрипаль сказала, що хоче допомогти піклуватися про "батька до його повного одужання".

"У довгостроковій перспективі я сподіваюся повернутися додому в свою країну", - заявила вона.

Нагадаємо, екс-шпигун ГРУ Сергій Скрипаль виписаний з лікарні в британському Солсбері.

Українські Національні Новини

Новини Світу