persha-v-ukraini-na-kyivshchyni-vidkryly-fabryku-kukhniu-dlia-orhanizatsii-kharchuvannia-u-zakladakh-osvity

Перша в Україні: на Київщині відкрили фабрику-кухню для організації харчування у закладах освіти

 • 28534 переглядiв

У рамках реформи шкільного харчування на Київщині відкрили першу в Україні фабрику-кухню, де готуватимуть їжу для шкіл. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, пише УНН.

Деталі

Фабрика-кухня працюватиме у Бучі, і з початку наступного року там почнуть готувати обіди для закладів освіти трьох навколишніх громад - Бучі, Немішаєвого та Бородянки. На фабриці зможуть готувати до 10 тисяч порцій на день.

Зазначається, що другу фабрику-кухню побудують у Лозовій на Харківщині. Там можна буде готувати щодня близько 14 тисяч порцій для учнів та дошкільнят у п’яти громадах Лозівського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінвідновлення показали, як просувається реформа шкільного харчування на Київщині

Меценатом проекту став американський філантроп і бізнесмен Говард Баффет, який був присутнім на відкритті фабрики-кухні разом з першою леді Оленою Зеленською, яка була ініціатором проєкту.

Реформа шкільного харчування продовжується, для кожного регіону ми підбираємо оптимальний варіант — десь буде фабрика - кухня, як тут. Десь вже працюють опорні кухні — це інша модель, коли один шкільний заклад, де обладнання вже оновлене, готує для багатьох інших

- сказала Олена Зеленська.

Нагадаємо

Ужовтні 2023 року уряд ухвалив Стратегію реформування системи шкільного харчування до 2027 року. Очікується, що реалізація стратегії дозволить покращити умови організації якісного, безпечного, збалансованого харчування у закладах освіти.

Популярні

Новини по темі