ukenru
persha-sportsmenka-transgender-provalila-vistup-na-olimpiyskikh-igrakh

Перша спортсменка-трансгендер провалила виступ на Олімпійських іграх

 • 25827 переглядiв

КИЇВ. 2 серпня. УНН. Перша в історії Олімпійських ігор спортсменка-трансгендер Лорел Хаббард, яка виступає в категорії штангісток, провалила виступ на Олімпіаді в Токіо. Всі три спроби взяти вагу виявилися невдалими. Про це УНН повідомляє з посиланням на The New York Times.

Lеталі

На Олімпійських іграх Хаббард представляє Нову Зеландію. Важкоатлетка виступила у вазі 87 кг. Відзначається, що в першій спробі вона не змогла здолати вагу 120 кг, після чого перенесла на 125 кг, але дві останні підходи також були невдалі.

Врешті, спортсменка-трансгендер завершила свій виступ достроково.

Нагадаємо

22 червня Лорел Хаббард увійшла до складу Олімпійських ігор. Вона стала першою в історії жінкою-трансгендером, яку допустили до Олімпіади.

При цьому представник Олімпійського комітету Нової Зеландії Ешлі Ебботт висловила підтримку Хаббард, і пообіцяла допомогти важкоатлетці на Олімпійських іграх в Токіо.

Що відомо про Лорел Хаббард

Хаббард змінила стать в 2013 році у віці 35 років. До цього спортсменку звали Гевін. На її рахунку срібна медаль чемпіонату світу з важкої атлетики 2017 року і золота медаль на Кубку світу 2020 року в Римі.

У 2019 вона також виграла золоту медаль на Тихоокеанських іграх в Самоа, подолавши спортсменку з приймаючої країни. Це викликало обурення серед учасників змагань. Глава асоціації з важкої атлетики Самоа порівняв вибір новозеландців в Токіо з дозволом "допінгу" для спортсменів.

Критики вважають, що у Хаббард, як у колишнього чоловіка, є несправедливі біологічні переваги перед спортсменками жіночої статі, такі як збільшена щільність кісток і м'язів.

Українські Національні Новини

Новини Світу