persha-ledi-ukrainy-dala-interviu-aziiskym-media-zelenska-nazvala-prymusove-vyvezennia-ditei-do-rosii-henotsydom

Перша леді України дала інтерв'ю азійським медіа: Зеленська назвала примусове вивезення дітей до росії геноцидом

 • 36007 переглядiв

Перша леді України Олена Зеленська назвала примусове вивезення українських дітей до росії актом геноциду та закликала міжнародну спільноту не ігнорувати агресію. Вона висловила сподівання на створення коаліції, яка допоможе повернути українських дітей з росії.

Примусове переміщення українських дітей до росії є актом геноциду. Про це заявила перша леді України Олена Зеленська в інтерв’ю азійськими ЗМІ. Про що ще говорила дружина Президента із медійниками розповіли у пресслужбі  глави держави, передає УНН.

Не можна заплющувати очі на агресію, навіть якщо ви далеко. Нещодавні події показали: реагувати на агресію, тиранію, будь-яке зло у світі треба вчасно. Агресія будь-де у світі – маркер загальної небезпеки

– наголосила Зеленська відповідаючи на запитання, яке послання вона переказала б жителям країн Азії.

Деталі

У зустрічі з першою леді України Оленою Зеленською взяли участь представники ЗМІ з Індонезії, Японії, Південної Кореї, Камбоджі, Таїланду, Монголії та Сінгапуру.

Вона розповіла іноземним журналістам, що наразі нашій державі вдалося повернути 387 своїх юних громадян із понад 19 тисяч, депортованих до країни-агресора.

Дружина Президента висловила сподівання на створення міжнародної коаліції з повернення українських дітей із російського полону, як це запропонували представники Канади на зустрічі радників із національної безпеки та зовнішньої політики, що відбулася на Мальті наприкінці жовтня.

Зеленська висловила оптимізм, що українці переживають підйом на тлі спротиву російському нападу, і допомагає в цьому культура й самосвідомість українців.      

"Все більше людей переходить на українську мову. І особливо надихає молодь. Бо їхня свідомість не затьмарена стереотипами про "спільне минуле", що часто заважали старшому поколінню зосередитися на своєму майбутньому", – сказала Олена Зеленська.

Тетяна Салганік

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На Прикарпатті через негоду обмежили рух вантажівок

     • 32292 переглядiв