pereyshli-na-storonu-okupanta-ta-obstrilyuyut-ukrayinu-z-s-300-ta-s-400-dbr-zavershilo-rozsliduvannya-schodo-6-zradnikiv

Перейшли на сторону окупанта та обстрілюють Україну з С-300 та С-400: ДБР завершило розслідування щодо 6 зрадників

 • 2604921 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Працівники Державного бюро розслідувань завершили спецрозслідування щодо 6 колишніх українських військових, які у 2014 році залишилися у захопленій АР Крим та пішли працювати на окупантів. Обвинувальні акти направлено до суду, передає УНН з посиланням на пресслужбу ДБР.

Деталі

Серед зрадників – начальник штабу, заступники командирів дивізіонів та інші офіцери військових частин з півострова.

Після захоплення Криму російськими військами фігуранти відмовилися передислокуватися до Вінницької області та перейшли служити до армії рф.

Один з них наразі обіймає посаду заступника командира зенітного ракетного полку рф та керує протиповітряною обороною окупантів в Криму, за що навіть отримав російську нагороду «герой Z».

Інші фігуранти також забезпечують роботу російських ППО в Криму, зокрема, займають керівні посади у підрозділах, що використовують зенітно-ракетні комплекси С-300 та С-400.

Колишні українські військові обвинувачуються у державній зраді та дезертирстві (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Доповнення

В червні повідомлялася, що в Україні судитимуть двох кримчан, які у 2014 та 2020 роках уклали контракти на проходження військової служби у збройних силах російської федерації, а після повномасштабного вторгнення забезпечували протиповітряну оборону окупаційних військ в районі Каховської ГЕС.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Наразі в активному розшуку перебуває 347 дітей – поліція

     • 273020 переглядiв

    У Бахмуті ще залишається 179 дітей - поліція

     • 823177 переглядiв