peretvoriv-balkon-na-sposterezhniy-punkt-za-silami-oboroni-na-donechchini-sbu-zatrimala-informatora-fsb

Перетворив балкон на "спостережний пункт" за Силами оборони на Донеччині: СБУ затримала інформатора фсб

 • 377574 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. У результаті спецоперації на Донеччині затримано інформатора фсб, який передавав агресору інформацію про маршрути, кількість та специфікацію техніки ЗСУ, яка рухалася до Краматорська. Про це пише УНН із посиланням на СБУ.

Деталі

У зоні особливої уваги фігуранта були колони важкої та спеціальної техніки. Зокрема, самохідні артустановки, вантажівки з боєприпасами і паливозаправні автомобілі, які задіяні у контрнаступі Сил оборони.

Розвідані зловмисник збирав на балконі власної квартири. Через вікно він здійснював приховану фото- та відеофіксацію переміщення військових колон. Відзнятий матеріал відправляв своєму «зв’язковому», який знаходився на тимчасово окупованій частині Донецької області. Ним виявився представник підконтрольного російській спецслужбі «мдб днр».

Розвідінформація потрібна була агресору для планування бойових операцій, спрямованих на сповільнення контрнаступальних дій українських військ.

Доповнення

Контррозвідники СБУ затримали ворожого інформатора «на гарячому» під час здійснення ним прихованої відеозйомки з вікна власної оселі.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився 48-річний мешканець Добропілля, якого російська спецслужба дистанційно залучила до співпраці ще у 2018 році.

На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівника фсб росії, який створив агентурну мережу в Україні, засудили до 15 років

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі