pereshkodzhannya-robiti-komisiyi-minkultu-v-lavri-podano-zayavu-v-politsiyu

Перешкоджання роботи комісії Мінкульту в Лаврі: подано заяву в поліцію

 • 459266 переглядiв

КИЇВ. 30 березня. УНН. Через перешкоджання роботи комісії Мінкульту в Києво-Печерській Лаврі, було подано заяву в поліцію. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Telegram, передає УНН.

Цитата

«Маємо констатувати, що через фізичні перешкоди з боку упц мп Комісія з приймання-передачі державного майна Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» не змогла розпочати роботу сьогодні», - написав Ткаченко.

За його словами, представники Монастиря від Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, які входять до складу Комісії, не змогли пояснити, у кого знаходяться ключі від будівлі, перевірка якої була запланована.

«До того ж, численні невідомі особи перешкоджали потрапляння членів Комісії всередину будівлі. По факту перешкоджання роботи Комісії було подано заяву в поліцію», - повідомив Ткаченко.

Він зазначив, що брутальна поведінка представників упц мп щодо представників Комісії глибоко дисонує з їхніми закликами до Бога.

«Завтра Комісія продовжить свою роботу в будь-якому разі», - додав міністр.

Доповнення

Комісію Мінкульту не пустили в Києво-Печерську Лавру сьогодні, 30 березня.

У МКІП 10 березня заявили, що "упц (мп)зобов’язана покинути Києво-Печерську Лавру до 29 березня".

Як повідомили у мінімтерстві, договір користування Києво-Печерською Лаврою розривається з 29 березня 2023 року. Це стосується усіх приміщень, які орендує упц (мп) в Лаврі.

Голова Інформаційно-просвітницького відділу упц митрополит Климент заявив журналістам, що "жодного документа", який зобов'язує їх сьогодні покинути монастир, "не існує".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Французький суд відмовив в екстрадиції Жеваго до України

     • 298255 переглядiв

    Україна арештувала понад 41 млрд грн ворожих активів - БЕБ

     • 247508 переглядiв