perepravlyali-ukhilyantiv-za-kordon-v-ukrayini-zneshkodili-tri-mizhnarodni-zlochinni-grupi

Переправляли ухилянтів за кордон: в Україні знешкодили три міжнародні злочинні групи

 • 219553 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. В Україні припинили діяльність трьох міжнародних злочинних груп, які займались нелегальним переміщенням ухилянтів за кордон, передає УНН із посиланням на СБУ.

Деталі

До складу груп входило 11 людей, включаючи чотирьох іноземців. Зараз 10 злочинців затримано, один європейський громадянин переховується за межами України.

Повідомляється, що під час спецоперації один з затриманих напав на офіцера СБУ з ножем, але був успішно зупинений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновника з центру комплектування на Київщині спіймали на допомозі з виїздом за кордон ухилянтів

Також виявилось, що кожна з злочинних груп мала свої методи переміщення людей за кордон. Один з варіантів включав створення фіктивних документів для виїзду за кордон, зокрема, фальшиві листи на закордонні відрядження водіїв. Для здійснення цього плану зловмисники надавали автомобілі своїм клієнтам, які, за їхньою версією, призначалися для транспортування гуманітарних вантажів.

Другий сценарій передбачав підвозити людей до прикордонної смуги і потім проводити їх через підготовлені лісові стежки до сусідньої країни.

За такі "послуги" зловмисники брали від 3,5 тисяч доларів, і ціна залежала від терміновості та часу підготовки "втечі". Всі затримані були оголошені підозрюваними за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Також вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинів іноземного фігуранта, який чинив опір правоохоронцям. В рамках операції було вилучено 7 транспортних засобів, які зловмисники використовували для своїх незаконних дій.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Паводкові води досягли знаменитого Тадж-Махала в Індії

     • 470015 переглядiв

    У Києві майже до кінця літа не працюватиме фунікулер

     • 621137 переглядiв

    Зеленський зустрівся з прем'єром Ірландії у Києві

     • 227976 переглядiв