ukenru
pered-vibukhami-na-pivnichnomu-pototsi-poblizu-buli-pomicheni-korabli-dvokh-krayin-zmi

Перед вибухами на "Північному потоці" поблизу були помічені кораблі двох країн - ЗМІ

 • 781520 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. Поблизу газопроводів "Північного потоку" у Балтійському морі, незадовго до вибухів на цих обʼєктах, були помічені військовий корабель Данії і шведські патрульний корвет та літак-розвідник. Про це пише видання The Times, передає УНН.

Деталі

Видання повідомляє, за 4 дні до вибухів данський патрульний корабель, який відстежує активність російських суден, неочікувано відхилився від курсу. Вперше за кілька років корабель обійшов острів Борнгольм, а потім зупинився на пів години, вимкнув транспондери та зник з радарів на декілька годин, пише видання.

«Схоже, що це данське судно-розвідник не просто так обігнуло місця вибухів», — сказав колишній офіцер данської розвідки Джейкоб Каарсбо.

Окрім того, неподалік від місця зупинки данського корабля за кілька хвилин почав кружляти і розвідувальний літак Швеції, згодом у район прибув шведський корвет, зазначає видання.

Нагадаємо

У вересні минулого року було виявлено витоки в трубопроводах "Північний потік-1" та "Північний потік-2", що йдуть через Балтійське море до Німеччини з росії, - два у винятковій економічній зоні Швеції і ще два витоки у винятковій економічній зоні Данії, через що розпочалося розслідування та було посилено безпеку ключової енергетичної інфраструктури регіону.
кремль заперечує свою причетність до вибухів на "Північному потоці".

Українські Національні Новини

Новини Світу