ukenru
pered-anonsovanim-trampom-protestom-u-vashingtoni-mobilizovuyut-natsgvardiyu

Перед анонсованим Трампом протестом у Вашингтоні мобілізовують нацгвардію

 • 17219 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Мер Вашингтона Мюріел Баузер запросила підтримку Національної гвардії США перед мітингом на підтримку чинного президента країни Дональда Трапма, запланованим на 6 січня, у день затвердження результатів президентських виборів у Конгресі. Про це повідомляє пресслужба Нацгвардії округу Колумбія, передає УНН.

Національна гвардія округу Колумбія буде надавати підтримку правоохоронцям "під час демонстрацій, очікуваних цього тижня", вказали у відомстві.

"Столичні гвардійці отримали запит від мера Мюріел Баузер і доктора Крістофера Родрігеса, директора Управління внутрішньої безпеки та управління в надзвичайних ситуаціях округу Колумбія, від імені Департаменту поліції округу Колумбія та пожежних і аварійних служб округу Колумбія", - йдеться в повідомленні.

Приблизно 340 співробітників, як зазначено, будуть мобілізовані для підтримки місцевої влади з 5 по 7 січня, зокрема, "забезпечуючи контроль за натовпом на декількох станціях метро і допомагаючи поліції перекривати вулиці на кількох перехрестях для забезпечення безпеки в пішохідних зонах і навколо них".

Раніше Трамп скликав масштабний мітинг у день затвердження підсумків виборів. Прихильникам Трампа заборонили носити зброю на мітинги в його підтримку.

Нагадаємо, 14 грудня в Колегії вибірників США підтвердили перемогу кандидата в президенти Джо Байдена.

Відтак, новообраний президент США буде приведений до присяги під час церемонії інавгурації 20 січня.

Додамо, що вибори президента США пройшли 3 листопада. Байден обігнав Трампа, набравши до 306 вибірників від штатів при необхідних 270. При цьому Трамп неодноразово натякав на фальсифікації з боку демократів і говорив, що Байдену доведеться довести законність отриманих голосів.

Команда Трампа оскаржувала підсумки виборів у судах, проте зазнала поразок.

Українські Національні Новини

Новини Світу