pentahon-znaishov-bukhhalterski-pomylky-na-2-miliardy-dolariv-dopomohy-ukraini

Пентагон знайшов бухгалтерські помилки на 2 мільярди доларів допомоги Україні

 • 107055 переглядiв

Міноборони США знайшло бухгалтерську помилку на $2 млрд у оцінках військової допомоги Україні. Загальна сума невитрачених коштів через помилки зросла до $8,2 млрд.

Міністерство оборони США виявило ще одну бухгалтерську помилку на 2 мільярди доларів у своїх оцінках військової допомоги, надісланої Україні, повідомляється у звіті Управління звітності уряду США (GAO) 25 липня, передає УНН.

Деталі

21 червня 2023 року Пентагон заявив, що завищив вартість озброєння, надісланого в Україну за останні два роки, на 6,2 мільярда доларів. Тепер виявлення додаткових помилок доводить загальну невитрачену суму до 8,2 мільярда доларів.

У звіті GAO йдеться, що Пентагону важко точно оцінити вартість оборонних виробів, які постачаються в Україну.

US Presidential Drawdown Authority (PDA) дозволяє президенту виділяти обладнання зі запасів США, таке як боєприпаси, транспортні засоби та медичне приладдя, для реагування на кризи за кордоном. PDA випливає з Закону про іноземну допомогу 1961 року.

Згідно з GAO, зусилля Пентагону "належним чином оцінити оборонні предмети для скорочення перешкоджають тому, що Закон про іноземну допомогу чітко не визначає певні терміни, а Міністерство оборони не містить вказівок щодо оцінки PDA".

Через помилки Міністерство оборони може відправити Україні ще 2 мільярди доларів зброї, щоб покрити суму, яку вже схвалив президент США Джо Байден .

Нагадаємо

Міністерство оборони США 3 липня оголосило про новий пакет військової допомоги Україні на 150 мільйонів доларів. Допомога включає засоби протиповітряної оборони, боєприпаси для ракетно-артилерійських систем високої мобільності ( HIMARS ), артилерійські снаряди та інші критично важливі засоби, отримані зі запасів США.

Patriot та боєприпаси для ППО: Пентагон оголосив вміст останнього пакета військової допомоги для України 11.07.24, 20:52

Популярні

Новини по темі

Повітряні Сили ЗСУ збили вночі 20 ударних БПЛА

 • 25245 переглядiв

У Чорному морі 1 ворожий корабель з ракетами 'Калібр'

 • 23829 переглядiв

У Криму уражено склад боєприпасів на аеродромі 'Саки'

 • 26841 переглядiв

Американська база в Іраку зазнала ракетної атаки

 • 109751 переглядiв